BOK fest, odnosno punim nazivom Bjelovarski odjeci kazališta možda su najzabavnija kazališna manifestacija u Hrvatskoj. Zašto je tome tako, e pa odgovor treba potražiti u činjenici da je dobri duh ovog festivala Goran Navojec, jedan od najzaposlenijih i najboljih domaćih glumaca koji je jednako marljiv i produktivan na filmu, televiziji i kazalištu, a inače je veliki veseljak. Osim toga, Bjelovar je njegov rodni grad pa mu se Navojec i njegova ekipa odužuju kroz ovu feštu. Idejno su BOK razradili Navojec, Irena Hlupić – Rašo i Darko Hlupić, a namjera je u obliku smotre predstaviti najznačajnija ostvarenja profesionalnih kazališta, kako iz zemlje tako i regije.

U vrijeme održavanja festivala, Dom kulture i Bjelovarsko kazalište te športska dvorana puni su publike i gostiju, a festival nije želio zakinuti ni najmlađu publiku tako da nudi i poseban program za djecu. Budući da je u srži ideje BOK-a želja da se svi dobro zabave, dobra atmosfera održava se i kroz rukometni turnir koji je humanitarnog karaktera, a uvedena je i motociklistička verzija popularne viteške igre Sinjske alke, tako da se glumci motoristi natječu u gađanju u sridu, u jedan, u dva i uništa, ili se zove promašaj ako alka ostane mirna i neokrznuta. Je li teže biti alkarski vitez na konju ili motoru, e to je pitanje koje razvija polemiku koja može potrajati satima.

Na ovogodišnjem programu našle su se predstave Tesla anonimus, Moja nuklearna ljubav, Iz tame u svjetlo, Bijela kuga, Duet za jednog, Sve što sam prešutjela, Soba za poglede prema motivima Virginije Woolf i mnoge druge. Svi koji nisu iz Bjelovara, upravo zahvaljujući ovoj manifestaciji shvate zašto su Bjelovarci posebni ljudi i zašto je taj grad toliko poseban. A zaista, Bjelovar je dao mnoge poznate i važne ljude kao što su književnik Goran Tribuson, redateljica Snježana Tribuson, odvjetnik Silvije Degen, glumac Bogdan Diklić, a lista bi mogla u nedogled.